Slip for alt besværet

med en WordPress serviceaftale kan du trygt overlade ansvaret for at siden er sikker, opdateret og altid backed up.

Få en WordPress serviceaftale for 400kr/mdr

Opdateringer = Sikkerhed

Men er det nødvendigt?

Jeg ser ofte virksomhedsejere, store som små med hjemmesider der ikke bliver opdateret. Det skyldes ofte mangel på tid, eller fordi det en kedelig opgave. Men hviste du at en hjemmeside med plugins der ikke er opdateret kan være en åben invitation til hackere? 

Herunder er 3 gode grunde til altid at have din WordPress side opdateret. 

Fejlrettelser

Plugins til WordPress giver udvidet funktioner, men det kan samtidig også være en åben invitation ind til din backend af WordPress. Udviklerne der laver plugins er stadig kun mennesker, og de arbejder hele tiden på at sikre deres arbejde, men der kan ske fejl der efterlader din WordPress åben og sårbar. Derudover kommer der ofte nye features eller rettelser til eksisterende så de performer bedre. 

Forbedret ydelse og flere funktioner

Mange plugins har til formål at hjælpe med udvidelse af WordPress’ core features, nogen laver enkelte ting og gør dette til perfektion, mens andre favner bredere og giver helt nye features som f.eks webshop, eller multi language support. Disse plugins og temaer kræver opdateringer for at følge med udviklingen af WordPress og tidens trends hvor fart, ydelse og sikkerhed er kommet mere i højsædet end tidligere. 

Sikkerhed - Minimer chancen for hackerangreb.

Det er ingen hemmelighed at WordPress er et mål for mange hackere. Det skyldes at kildekoden er open source, så er det et sikkerhedshul, kan hackere hurtigt finde frem til sider der ikke har lukket dette hul med opdateringer. Det kan have fatale konsekvenser for din side og din forretning. Selvom du måske ikke er en stor fisk i den store web-andedam, kan din side stadig bruges til f.eks at sende spam ud fra, eller hackere kan redirect alt trafik fra din side over på deres egne reklamer eller de leads du normalt får kan ende et helt tredje sted end ønsket. Det kan være dyrt både for små og store virksomheder og det kan være svært at komme ud af igen, da hackerne kan lave en backdoor så de kan komme ind selv hvis det oprindelige sikkerhedshul er lukket med en opdatering. Derfor er det altid nemmere at lukke af inden der kommer hackere ind. Men er WordPress så sikker hvis det er open source og hackere har adgang til kildekoden, her til er svaret ja. Så længe systemmet holdes opdateret, og man ikke plastrer siden til med en masse unødvendige plugins. 

Få en WordPress serviceaftale

Hvad får du med en serviceaftale?

Med en serviceaftale på WordPress sørger jeg for at WordPress, temaer og plugins altid er opdateret. Der tages altid backup før en opdatering, så hvis uheldet skulle være ude og en opdatering ødelægger design eller funktioner, kan der altid rulles tilbage til en tidligere version før problemet opstod. 

Hvad er inkluderet?

  • Ugentlig opdatering af WordPress core filer
  • Ugentlig opdatering af WordPress plugins
  • Ugentlig opdatering af Tema filer
  • Altid test i staging miljø inden opdatering. 
  • Ugentlig rapport over opdateringer og changelog.
  • Ugentlig & månedlig backup af siden.

En WordPress serviceaftale koster 400kr/måneden.

Bestil WordPress Serviceaftale

Ofte stillede spørgsmål

Herunder er nogle af de ofte stillede spørgsmål jeg har fået fra kunder vedr. opdateringer og backups

Hvorfor tages der 2 forskellige backups?

Der tages altid en backup inden en hver opdatering. Dette tilsikrer at man kan rulle tilbage hvis uheldet skulle være ude og siden ikke performer efter en opdatering. 

Derudover tages der en ekstra backup hver måned – dette tilsikrer at man altid kan gå et skridt længere tilbage. Såfremt en opdatering af siden ikke giver synlige fejl ved første øjekast, kan det ske at der er funktioner der ikke virker og som først opdages når backup’en er overskredet. Derfor er der altid en “master backup” fra den første i hver måned. 

Kan jeg selv se mine backups?

Alle backups vil være synlige for kunden, enten direkte i WordPress backend’en eller som et link i den månedlige rapport. 

Bliver der opdateret i alle 52 uger om året?

ja – Creatiw Design sørger for at der altid bliver opdateret og lavet backup, selv i forbindelse med sygdom og ferie. Hvis ikke Creatiw Design selv kan stå for opdateringen, vil opgaven blive udført af en tredjepart. 

Kan jeg selv tage backup og spare 400kr?

Du er mere end velkommen til selv at stå for opdateringen og backups. Servicen er et tilvalg hvor jeg ugentligt sætter tid af til at tilsikre mig at din side er up to date, så du ikke skal huske det i en allerede travlt hverdag. Med min viden, kan jeg hurtigt identificere problemer der kunne opstå af opdateringer og det kan i sidste ende spare dig for en side der pludselig ikke virker fordi der er en konflikt. 

I prisen er der også stillet noget software til rådighed som jeg betaler licens af til udviklerne, dette ville du selv skulle betale såfremt du ikke tegner en serviceaftale. 

Alle taler om GDPR - hvor gemmes min data?

Alle backups bliver gemt på servere inden for EU’s grænser. Creatiw Design bruger Amazon S3 (Simple Cloud Storage) som lagerhotel for alle backups. Har du yderlige spørgsmål til GDPR er du velkommen til at skrive til mig. 

Hvad er så ikke inkuderet?

Det er ikke alt der kan pakkes ind i en serviceaftale. nedenfor er en liste over de oftes spurgte områder der ikke er inkluderet. Listen er ikke endelig, og der kan løbende komme ekstra på. 

  • Installation af nye plugins
  • Integration til tredje part, f.eks shipmondo, mailchimp mm.
  • Fejlrettelser ved plugin conflicts
  • Opdatering af tekster, billeder og design

Der vil være mulighed for hjælp til ovenstående enten på konsulenttid – her er Timeprisen 699kr og der faktureres pr. påbegyndt halve time. Creatiw Design tilbyder ligeledes Support klippekort hvor du ved at betale forud kan få yderligere rabatter på konsulenttimer. 

(alle priser er eksl. moms)

Gå til klippekort
Det med småt - Frasigelse af ansvar

Der er enkelte tilfælde hvor jeg IKKE kan stå for opdateringerne af din hjemmeside, eller enkelte plugins. Da jeg ikke er udvikler af de enkelte plugins, kan jeg ikke stå på mål for at alle plugins på en hjemmeside spiller sammen ved hver opdatering, og der kan være gange hvor enkelte plugins ikke kan opdateres uden at den ødelægger tingene, og i så fald vil dette plugin efterlades på en uopdatereret version. Dette vil selvfølgelig fremgå af rapporten over opdateringer. 

Premium plugins uden licenser – Jeg ser nogengange at der er installeret tredje parts plugins og temaer som ikke har licenser. Enten fordi man har haft en prøveperiode, eller licensen er udløbet. Nogen gange er disse også skaffet på ikke helt lovlig vis.

Er der plugins og temaer der kræver licens for at kunne opdateres, men uden licens vil disse blive efterladt uden opdatering. Dette vil fremgå af ugentlig rapport. 

Er der ulovlige installationer frasiger jeg mig et hvert ansvar og stopper alle backups og opdateringer prompte. Klienten bliver herefter gjort opmærksom på dette. Såfremt de ulovlige plugins og/eller temaer ikke bliver bragt i orden, vil serviceaftalen annulleres uden tilbagebetaling af forubetalt beløb.

Du risikerer også at disse “nulled” plugins kan have en backdoor hvor hackere kan få adgang til din side – og nogengange hele din backend, ikke bare wordpress. 

opsigelse og fortrydelsesret

Jævnfør forretningsbetingelserne, kører aftalen i 3 måneder af gangen. Opsigelsen skal ske senest 30 dage før en ny periode starter.

Aftalen kan annulleres inden for 14 dage og det fulde beløb tilbagebetales.