Har du nogensinde spurgt dig selv hvor længe potientielle kunder venter på dig, før de søger mod en konkurrent? I en rapport fra 2018 fra firmaet MachMetrics siges det at de fleste sites har en load tid på mellem 8 og 11 sekunder. Det lyder måske ikke af meget, men i virkeligheden mister du besøgende og potientielle kunder hvert sekund din side ikke er færdigloadet. Google estimerer at over 50% forlader en side hvis load tiden er over 3 sekunder.

En god host gør ikke alt, men uden en god webhost kan alle andre optimeringstiltag være ligegyldig da du ikke får de tabte sekunder igen som ligger før den reelt rammer din hjemmeside. Vi har alle prøvet at stå i en butik med kø til kassen. Man bliver utålmodig og står næsten og overvejer om det nu er nødvendigt det man har lagt i kurven.

Pris

Der findes utallige webhosts på market, og priserne varierer fra under 10kr om måneden til flere hundrede kroner. Det handler om at finde en balance der passer til ens budget uden at gå for meget på kompromis. Men prisen er ikke alt og det kan være dyrt at spare for meget.

Forbedrer load tiden på siden.

Grunden til at nogen firmaer kan sælge dig plads til under 10kr om måneden skyldes at de fylder for mange kunder på hver server. Og det går i langt de fleste tilfælde også helt fint. F.eks kan de fylde 200% på en server uden at du mærker det i hverdagen. Men på dage som black Friday eller op til jul kan der være run på mange af siderne, hvilke kan gå ud over din performance selvom du har optimeret din side. Derfor er en god host en host der ikke fylder for mange kunder på hver server, og det koster selvsagt mere da det kræver mere hardware.

En hurtig hjemmeside giver en bedre brugeroplevelse generelt for brugeren. Men det er ikke alt. Når man taler om søgeordsoptimering (SEO) er load tiden en vigtig faktor for at blive synlig på google. Google belønner sider med god hastighed.

En hurtig hjemmeside holder også folk længere tid på siden, og jo længere tid folk er på din side, jo mere tilbøjelig er de til at konvertere.

Bedre sikkerhed og SSL (https)

Selvom vi skriver 2021, er det ikke alle hosts der har SSL til deres kunder, og nogen tager sig rigtig godt betalt for det. Et SSL Certifikat er vigtigt på en side, uagtet om du sælger noget eller bare har en side som visitkort for din virksomhed. Et SSL Certifikat gør din side mere troværdig og hvis du har en webshop, er det et krav fra de fleste betalingsudbydere at siden er krypteret. Du ville formentlig ikke indtaste dine kort oplysninger mens alle kunne kopiere det, og det sikrer et SSL Certifikat dig imod. Taler vi igen om SEO bliver du igen belønnet ved at have en sikker side når din side skal indekseres

Backup

Hvem har ikke prøvet at lave en opgave og så miste det fordi man glemmer at gemme, eller man får det slettet ved en fejl. En god webhost tager hyppige backups og giver gode værktøjer til at gendanne ting ved fejl eller angreb. Hvis din hjemmeside er din forretning f.eks ved en webshop, er hvert minut potientielt mistede kunder, og her nytter det ikke noget at sige at hunden har spist dine papirer. Siden skal tilbage på sporet igen, og det kan kun gå for langsomt.

Support

Der findes ikke noget værre end en support hvor man løber panden mod muren, eller bliver mødt med ”har du prøvet at genstarte” – når der er fejl eller mangler har du brug for hjælp. Og fejl og mangler sker selvfølgelig altid uden for normal kontortid, så en support der er til rådighed i ydertimerne, er guld værd.

En god support forstår vigtigheden i din case, og har den tekniske indsigt til at løse problemet.

Konklussion

Mit råd til dig er at finde ud af dine nøjagtie krav til type af websted. Har det du skal lave f.eks brug for MySQL, PHP eller ASP? Skal du have meget plads til f.eks host af videoer. Hvor meget trafik genererer det du skal hoste. Svarende på disse spørgsmål vil hjælpe med at finde ud af om du har brug for en dedikeret serverhosting (VPS) eller kan vælge en delt hosting løsning.

Anbefaling

Disclaimer: Indeholder reklame, og partner link.

Jeg vil af hele mit hjerte anbefale www.hosting4real.net når det kommer til hosting. Jeg har personligt hosted alle mine sider hos dem, og supporten man får hos dem, er intet mindre end eminent. Med en baggrund som supporter i 15 år forstår jeg vigtigheden i at møder kunderne hvor de er, og samtidig have den ekspertise det kræves at løse de udfordringer der måtte være. Selvom min webshop var udsat for et exploit i et tredje part modul der ikke var opdateret en søndag efter 22, så var der svar inden for 10 minutter, og en løsning på problemet inden for 1 time. Samtidig har jeg aldrig set så well performing sider som efter jeg skiftede til hosting4real. Så min varmeste anbefaling går til Lucas Rolff og teamet bag www.hosting4real.net (Affiliate link – hvis du køber serverhosting via dette link får jeg en lille bid af kagen)

Smid en kommentar med hvor du får din side hosted i dag, og hvorfor lige netop den host er den bedste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *